فتوشاپ چیست؟ آشنایی با Photoshop و کاربردهای آن

فتوشاپ چیست؟ Adobe Photoshop یکی از نرم افزار های گرافیکی شرکت Adobe می باشد که سر کار اصلی آن با ویرایش تصاویر است اما امروز با آن همه کار می توانید انجام دهید.

قبلا نرم افزار فتوشاپ تنها برای ویرایش تصاویر کاربرد داشت و یکی از نرم افزار های مورد علاقه عکاسان بود اما امروزه و با پیشرفت این نرم افزار شما علاوه بر ویرایش فوق حرفه ای تصاویر می توانید همه کاری از جمله طراحی کارت ویزیت، طراحی بروشور، طراحی سربرگ اداری، نقاشی دیجیتال و … را با آن انجام دهید. با پیشرفت این نرم افزار شما میتوانید در اکثر مشاغل از این نرم افزار استفاده کنید و البته این نرم افزار باعث ایجاد بسیاری از مشاغل نظیر طراح لوگو، تایپوگرافی حرفه ای و… نیز شده است.

یکی دیگر از ویژگی های نرم افزار فتوشاپ نوع فایل خروجی آن یعنی PSD می باشد که شما با استفاده از آن میتوانید فایل های فتوشاپ ذخیره شده خود را در دیگر نرم افزار های شرکت ادوبی باز کنید و این یعنی شما می توانید از این نرم افزار حتی برای تولید انیمیشن نیز استفاده کنید.

فتوشاپ چیست؟

تاریخچه نرم افزار فتوشاپ چیست؟

این نرم افزار اولین بار در سال 1987 توسط برادران نول عرضه شد و با گذشت 1 سال و در سال 1988 توسط شرکت Adobe خریداری شد.

در آن زمان نمایشگر ها تک رنگ بودند و حافظه کامپیوتر های خانگی بسیار کمتر از حافظه مورد نیاز این نرم افزار بود اما به دلیل کار آمد بودن این نرم افزار در آن زمان باعث شد که این نرم افزار جزو نرم افزار های Killer Apps قرار بگیرد و باعث شود که مردم مجبور به ارتقا سیستم خود برای در دست داشتن این نرم افزار شوند.

شرکت ادوبی همچنان برای توسعه بهتر این نرم افزار با برادران نول همکاری داشت تا سال 1995 که به صورت کامل و به مبلغ 5/34 میلیون دلار حقوق فتوشاپ را از برادران نول خریداری کرد و به طور کامل مالک نرم افزار فتوشاپ شد و تا امروز که به صورت سالیانه شاهد بروزرسانی و پیشرفت روز افزون این نرم افزار در زمینه نرم افزار های گرافیکی هستیم.

کاربرد های فتوشاپ چیست؟

کاربرد های فتوشاپ بسیار وسیع و زیاد می باشد ما در این مقاله قصد داریم تا کاربرد های فتوشاپ را در زمینه های فعالیت های مهم برای شما بیان کنیم پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

فتوشاپ در گرافیک

مهمترین کاربرد فتوشاپ در زمینه طراحی گرافیک دیجیتال می باشد که با استفاده از این نرم افزار فرد هنرمند میتواند با استفاده از ابزار های بسیار زیاد و البته منحصر به فرد فتوشاپ آزمون و خطا کند و خلاقیت خود را به چالش بکشد. فتوشاپ می تواند برای افراد هنرمند زمینه های شغلی مختلفی را ایجاد کند مانند طراحی پستر تبلیغاتی، نقاشی دیجیتال، ساخت انیمیشن، طراحی بسته بندی محصول، ساخت تایپوگرافی های حرفه ای و… که همه اینها میتواند برای فرد مسلط به فتوشاپ بسیار پول ساز باشد.

عکاسی و فتوشاپ، مکمل یکدیگر

عکاسی زمینه گسترده ای دارد عکاسی از طبیعت، آتلیه، عکاسی از سوژه های خاص، این ها مقدار کوچکی از زمینه های عکاسی را در بر میگیرند که عکاسان حرفه ای با استفاده از  نرم افزار قدرتمند فتوشاپ در زمینه طبیعت میتوانند رنگ و نور عکس خود را بهبود بخشیده و آن را جذاب تر و تو چشم تر کنند، در زمینه آتلیه نیاز به فتوشاپ دارند تا بتوانند رتوش کرده و ایرادات سوژه خود را از بین برده و عکسی بی نقص تحویل مشتری بدهند و در زمینه سوژه هاای خاص برای بهبود کیفیت تصویر در برخی موارد و زوم کردن قدرتمند و پرتره کردن سوژه نیز از فتوشاپ کمک میگیرند.

فتوشاپ چیست؟

فتوشاپ و طراحی UI

اگر طراح سایت باشید از میزان اهمیت طراحی رابط کاربری وب سایت خود مطلع می باشید. شما با استفاده از نرم افزار فتوشاپ می توانید رابط کاربری خود را به صورت کاملا حرفه ای و کاربر پسند و چشم نواز طراحی کرده و باعث زیبا شدن و گرافیکی شدن وب سایت خود شوید.

کاربرد فتوشاپ در معماری چیست؟

احتمالا برای شما هم عجیب باشد ولی فتوشاپ در معماری نیز کاربرد های بسیاری دارد که در این جا چند مورد آن را برای شما بیان خواهیم کرد. کاربرد فتوشاپ در معماری برای شیت بندی و پست پروداکشن استفاده می شود و معماران می توانند به وسیله فتوشاپ رندر های نهایی خود را اصلاح کنند، پس زمینه مورد نظر خودشان را طراحی کنند . مصالح مورد نظر را به سطوح اضافه کنند یا نور تصویر را به میزان نیاز خود کم و زیاد کنند.

ربط فتوشاپ و تبلیغات

با در نظر گرفتن جایگان کنونی تبلیغات در کسب و کار ها میتوان گفت فتوشاپ یکی از مهمترین ابزار در صنعت برندینگ محسوب می شود. تبلیغات نقش بسیار مهمی را در معرفی کسب و کار شما به مخاطبینتان دارد و هرچه طراح گرافیک شما مسلط تر به کار برندینگ و تبلیغات باشد میتواند طرح بهتر و جذاب تری را برای شما طراحی کند. این نوع تبلیغات میتوانند در قالب پستر و بنر و کارت فیزیت و حتی سر برگ نیز باشند. و حتی اگر فرد مسلط به پریمیر هم باشد به سادگی میتواند خلاقانه تر تدوین های شما را انجام دهد.

برخی از کارهایی که میتوانید با استفاده از فتوشاپ انجام دهید

1.کار با اسناد گرافیکی

2.انجام کار با ابزار انتخاب و مرور

3. ابزار برش

4.کار با ابزار تغییر شکل

5.ایجاد شکل های بُرداری

6.کار با چندین لایه

7.تغییر یا تصحیح رنگ

8.چاپ دیجیتال

9.استفاده از فیلتر های رنگ و نور و…

10.حذف ضایعات یا رتوش تصاویر

11.منتاژ گرافیکی چند تصویر با یک دیگر

12.ادیت ویدیو

13.حذف قسمتی از تصویر مانند سوژه بدون رد پای گرافیکی

14.تغییر حجم عکس

15.ایجاد پرتره یا فوکوس بر روی تصاویر

16.تغییر رنگ لباس

17.تغییر طرح لباس

18.امکان دستکاری کردن نور تصاویر

مد رنگی چیست؟

مد رنگی در حقیقت مدل رنگی ای می باشد که برای نمایش و چاپ تصاویر مورد استفاده قرار میگیرد. مد های رنگی در فتوشاپ از تعدادی کانال رنگی تاثیر می پذیرد تا رنگ مورد نظر شما را ایجاد کند.

مد های رنگی موجود در نرم افزار فتوشاپ که میتوانید از آنها استفاده کنید:

1.RGB

2.LAB

3.CMYK

4.Bitmap

5.Duotone

6.GrayScale

7.HSB

8.Indexed Color

9.Multichannel

تفاوت فتوشاپ CS با فتوشاپ CC چیست؟

فتوشاپ AdobeCS نسخه قدیمی تر از فتوشاپCC می باشد که مخفف Creative Cloud می باشد و دارای ویژگی های بهتر و بیشتر و قدرتمند تر و البته برای استفاده از آن شما باید اشتراک ماهانه خریداری کرده ولی به صورت ماهانه برای آن بروزرسانی خواهد آمد و به بهبود آن کمک میکند اما نسخه CS نسخه قدیمی تر فتوشاپ که نیازی به خرید اشتراک ماهانه نداشت و تنها با خرید نرم افزار فتوشاپ میتوانستید آن را در اختیار داشته باشید تا حدود یک سال که ورژن جدید تری از آن به بازار عرضه شود و شما اقدام به خرید نسخه جدید کنید. البته نسخه CS دیگر بروزرسانی ندارد و شما حتما باید از نسخه CC استفاده کنید. نسخه CC بسیار قدرتمند تر و چشم نواز تر از نسخه CS می باشد.

فتوشاپ چیست؟

سخن پایانی

در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با نرم افزار ادوبی فتوشاپ و کاربرد های آن آشنا کنیم تا بتوانید اهمیت بالای آن در صنعت گرافیک درک کنید و علاوه بر آن اقدام به یادگیری این نرم افزار پول ساز و مهم در صنعت گرافیک کنید.

دوره های مرتبط: