ادوبی ایلوستریتور چیست؟ آشنایی به ایلوستریتور و کاربرد های آن
ادوبی ایلوستریتور چیست؟ نرم افزار Adobe Illustrator یکی دیگر از نرم افزار های شرکت ادوبی می باشد که شما میتوانید در آن با استفاده از براش ها و افکت ها و فیلتر ها میتوانید تصاویر گرافیکی ایجاد کرده و با همکاری با نرم افزار افتر افکت موشن گرافیک طراحی کنید.
نوع تصویر سازی این نرم افزار به صورت بُرداری و با معادلات ریاضی صورت میپذیرد که شما با زوم کردن در این نرم افزار کیفیت عکستان پایین نمی آید. این نرم افزار بیشتر جهت انجام تایپوگرافی، طراحی لوگو و طراحی کاراکتر و… کاربرد دارد و در زمینه کاری خود بسیار محبوب و قدرتمند می باشد.
این نرم افزار برای سیستم عامل های ویندوز و مک عرضه شده و نسخه اندرویدی ندارد.
این نرم افزار برای ایجاد و یا ویرایش ویدیو هایی با کیفیت بالا طراحی شده است و شما میتوانید با وارد کردن چندین ویدیو و تصویر و فایل فتوشاپ و فایل های گرافیکی و حتی صوت ها متنوع، شروع به تدوین آنها کرده و از ویدیو مد نظر خود بعد از ویرایش، خروجی با فرمت دلخواه خود از آن بگیرید.
شما همچنین میتوانید از افکت ها و ترنزیشن های آماده موجود در این نرم افزار برای بهبود سطح کیفیت ویدیو خود استفاده کرده و به آن جلوه های صوتی و یا بصری متنوعی اضافه کنید.
میتوانید با استفاده از این نرم افزار برای فیلم خود زیر نویس ایجاد کنید و از ابزار متن این نرم افزار استفاده کنید. حتی شما میتوانید با استفاده از این نرم افزار و قابلیت متحرک کردن اجزا این نرم افزار برای خود تیتراژ طراحی کنید و سطح کار خود را بالا تر ببرید.
این نرم افزار تنها برای سیستم عامل های مک و ویندوز منتشر شده اند و نسخه اندروید یا IOS ندارند.
تاریخچه ادوبی ایلوستریتور چیست؟
این نرم افزار ابتدا در سال 1987 منتشر شد و پس از نسخه های CS خود اکنون یکی از زیر مجموعه های Creative Cloud می باشد و نام نسخه های آن از CS به CC تغییر پیدا کرده است.
تفاوت وکتور با رستر در چیست؟
یکی از ویژگی های نرم افزار ایلوستریتور این است که نوع تصاویر آن وکتور می باشد و به هیچ وجه با بزرگ تر شدن و کوچک تر شدن آن کیفیت خود را از دست نمی دهد اما پیکسل که نوع تصویر سازی در فتوشاپ می باشد تصاویر را به صورت پیکسلی ایجاد میکند که با تغییر زیاد در سایز آن موجب تغییرات در کیفیت آن می شود.
در فتوشاپ کیفیت تصاویر به رزولوشن بستگی دارند و در صورت بزرگ تر شدن باعث افت کیفیت می شوند اما در ایلوستریتور به دلیل نوع تصویر سازی آن که به صورت برداری یا وکتور می باشد وابسته به رزولوشن نیست و بر اساس معادلات ریاضی صورت می پذیرد و با تغییر اندازه دچار افت در کیفیت آن نمی شود.
کاربرد های نرم افزار ایلوستریتور چیست؟
1.طراحی کاراکتر کارتونی
2.کشیدن جداول
3.دیاگرام ها
4.گراف ها
5.لوگو ها
6.نقاشی دیجیتال
7.تایپوگرافی ها
8.ایجاد طرح های گرافیکی برای تبلیغات
9.طراحی پستر های گرافیکی
تفاوت ایلوستریتور با فتوشاپ چیست؟
دو نرم افزار بسیار محبوب و قدرتمند در عرصه گرافیک که شباهت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند اما تفاوت های کمی هم با یکدیگر ندارند.
یکی از مهم ترین تفاوت های این دو نرم افزار در نوع تصویر سازی آن هاست که نرم افزار فتوشاپ بر اساس پیکسل می باشد ولی نرم افزار ایلوستریتور بر اساس وکتور تصاویر خود را می سازد که یکی از مهمترین و اساسی ترین تفاوت های این نرم افزار به شمار می رود.
فتوشاپ مبتنی بر پیکسل است و برای ساخت تصاویر خود از مقداری پیکسل استفاده می کند و دقیقا به همین دلیل است که اگر در فتوشاپ به مقدار زیادی زوم کنید، تصویر شطرنجی می شود. هر کدام از آن مربع ها را یک پیکسل می گویند.
اما ایلوستریتور برای تصویر سازی خود از وکتور استفاده میکند و بر اساس معادلات ریاضی تصاویر خود را ایجاد می کند و اگر در نرم افزار ایلوستریتور بر روی عکسی به مقدار زیادی زوم کنید هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و شطرنجی نخواهد شد و اگر مقیاس آن را بزرگ تر کنید کیفیت آن از دست نخواهد رفت.
فتوشاپ بیشتر برای عکاسان تهیه شده تا بتوانند با استفاده از آن رنگ و نور تصاویر خود را دست کاری و ضایعات تصاویر خود را رتوش کنند اما نرم افزار ایلوستریتور برای طراحی های بسیار حرفه ای کاراکتر و طراحی های گرافیکی ایجاد شده است.
مطالب مرتبط:
بازار کار نرم افزار ایلوستریتور چیست؟
شما با مسلط شدن بر این نرم افزار می توانید درآمد خوبی کسب کنید. اکثر شرکت های مارکتینگ و گرافیک نیازمند یک فرد مسلط به نرم افزار ایلوستریتور می باشند که برای شان در کمک به گسترش برند و گرافیک طرح هایشان کمک شان کند. و البته شما با یادگیری نقاشی دیجیتال نیز می توانید به صورت فری لنسر هم پروژه بگیرید و انجام دهید و درآمد خوبی در ماه کسب کنید. با یاد گیری طراحی لوگو میتوانید در آمد بسیار خوبی داشته باشید و با شناخته شده تر در این زمینه میتوانید کارهای حرفه ای تر و سطح بالا تری را گرفته و دستمزد بالا تری نیز دریافت کنید. یکی از پر درآمد ترین کار هایی که میتوانید بااستفاده از این نرم افزار انجام دهید موشن گرافیک می باشد که شما باید نرم افزار افتر افکت را نیز مسلط باشید و بتوانید با کار کردن در این دو نرم افزار کیفیت کار خود را به طور قابل توجهی بالا برده و اکثر شرکت های مارکتینگ و برندینگ خواهان کار شما در شرکت شان باشند.
فرمت هایی که میتوانید از نرم افزار ایلوستریتور خروجی تهیه کنید
1.PDF
2.EPS
3.WMF
4.VML
5.SVG
6.DWG
7.DXF
8.BMP
9.EMF
10.SWF
11.JPEG
12.GIF
13.PCT
14.PSD
15.PNG
16.TGA
17.TXT
18.TIFF
اینها فرمت هایی هستند که شما میتوانید به عنوان نوع خروجی فایل پروژه خود انتخاب کرده و از آنها در جای مناسب و نیاز خود استفاده کنید.
مزایای نرم افزار ایلوستریتور چیست؟
1.توانایی همکاری و ترکیب با سایر محصولات شرکت Adobe
2.امکان ایجاد تصاویری گرافیکی برای تبلیغات و یا طراحی وب سایت
3.سهولت در استفاده
4.وضوح بالای تصاویر به دلیل وکتور بودن
5.ایجاد کاراکتر ها یا شکل های سه بعدی بسیار جذاب و کارا
معایب نرم افزار ایلوستریتور چیست؟
1.نیاز به سیستم قوی برای انجام پروژه های سنگین
2.مسیر یادگیری نسبتا سخت ولی جذاب
سخن پایانی
در این مقاله قصد داشتیم تا نرم افزار ادوبی ایلوستریتور و موقعیت های شغلی و کار هایی که میتوانید انجام دهید را بیان کنیم. شما با توجه به مزایا و معایب و یادگیری این نرم افزار میتوانید موقعیت شغلی بسیار خوبی را برای خود فراهم کنید و با ترکیب این نرم افزار با دیگر نرم افزار های شرکت ادوبی موقعیت کاری خود را بیشتر کرده و بتوانید کسب درآمد خوبی را از این نرم افزار داشته باشید.